Je woont in dezelfde straat, misschien zelfs naast elkaar, en toch zit je niet in dezelfde BorneWaakt groep. “Hoe kan dat”, is dan een vraag die we horen.
De groepen van Borne waakt zijn zo ingedeeld dat ze een bepaald gebied beslaan. Bijvoorbeeld een groep voor de Stroom-es, Letterveld of voor het centrum.
We hebben dit bewust gedaan. Wanneer we te kleine groepen hadden genomen zou een gespotte crimineel al snel het gebied van de WhatsApp groep hebben verlaten. Door de groepen groter te kiezen houden we de verdachte situatie langer in het zicht.
Wanneer de WhatsApp groep vol zat werd er een tweede groep aangemaakt die hetzelfde gebied besloeg. Hierdoor kunnen buren die zich later aanmelden in een andere groep terecht komen.

Nu komt het voor dat in één groep een melding voorbij komt die door de beheerders als minder relevant gezien wordt. Bijvoorbeeld omdat de melder het niet nodig vond om de politie te waarschuwen. Of omdat de waarneming uren geleden plaatsvond. Het kan dan voorkomen dat de ene groep de melding wel krijgt en de parallelle groep niet. En dus ook dat de ene buurman het bericht wel ziet en de andere niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *