226994[2]De gemeente Borne maakt iedere vier jaar samen met politie, brandweer, Welbions en Kulturhus het veiligheidsbeleid. Maar leefbaarheid en veiligheid gaat over woonbuurten, straten, het gevoel en de beleving van de mensen die er wonen. Daarom willen de veiligheidspartners vooral inzichten en ideeën van inwoners uit Borne, Hertme en Zenderen verzamelen en niet zelf bepalen wat belangrijk is.

Maatschappelijk veiligheidsdebat
Inwoners worden van harte uitgenodigd om daarom mee te doen aan het maatschappelijk veiligheidsdebat op maandag 27 juni van 19.30 tot 22.00 uur in de grote theaterzaal in het Kulturhus. Leden van het BornePanel worden persoonlijk per mail uitgenodigd om zich aan te melden, maar iedereen kan en mag natuurlijk meedoen.

Welke veiligheidsthema’s moeten de komende jaren echt op de ‘te doen’ lijst komen te staan? Dezelfde vier thema’s als in de afgelopen jaren: koesteren noaberschap, hondenbeleid, jeugd en verkeersveiligheid? Of zijn er nieuwe thema’s belangrijker zoals spoorveiligheid, de aanpak van veelvoorkomende criminaliteit of overlast in de buurt?

Aanmelden nodig
Deelnemers worden tijdens de avond professioneel ondersteund met apparatuur waarmee ze hun ideeën kunnen aandragen en kunnen stemmen. Wie wil meebeslissen over leefbaarheid en veiligheid in de Bornse woonomgeving kan zich aanmelden voor woensdag 22 juni door een mailtje sturen aan ndm.teesink@borne.nl of te bellen met Nicole Teesink of Miranda Mulder op nummer 074 – 2658711.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *